Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Αλυσίδες Χιονιού και Αντιολισθητικά Πανιά – Οδηγός Αγοράς

Ασφάλεια Οδήγησης Ανεξαρτήτως Δυσμενών Καιρικών Συνθηκών

Οι βαριές χιονοπτώσεις, οι χιονοθύελλες και ο παγωμένος δρόμος μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στο όχημά αλλά και σε σας τους ίδιους. Ακόμα κι αν οδηγείτε ένα φορτηγό AWD εφοδιασμένο με τα καλύτερα χειμερινά λάστιχα, μπορεί να αντιμετωπίσετε έλλειψη έλξης λόγω χιονιού που συσσωρεύεται στο πέλμα της ρόδας. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ανάγκη να πανικοβάλλεστε.

Οι υψηλής ποιότητας αλυσίδες χιονιού και τα αντιολισθητικά πανιά που προσφέρουμε θα σας εξασφαλίσουν άνεση και ασφάλεια στην οδήγησή σας ανεξάρτητα από το μέγεθος της χιονόπτωσης ή από την ποσότητα του πάγου που έχει συσσωρευτεί στον δρόμο.

Αλυσίδες Χιονιού – Τι να προσέξετε

Περιτυλιγμένες γύρω από τα λάστιχα, οι αλυσίδες χιονιού θα αυξήσουν σημαντικά την τριβή μεταξύ του οχήματός σας και του δρόμου για να μετατρέψετε την οδήγηση από ακραίες καιρικές συνθήκες σε μια ασφαλή και απολαυστική περιπέτεια, αντί για μια επικίνδυνη εμπειρία.

χιονοκουβέρτες αυτοκινήτου - χιονόπανα matte
χιονοκουβέρτες αυτοκινήτου – χιονόπανα matte small

Όλες οι αλυσίδες χιονιού μπορούν να ομαδοποιηθούν σε διάφορες κατηγορίες, όπως S, U και W, οι οποίες καθορίζουν τις ορισμένες ελάχιστες αποστάσεις κενού στους τροχούς. Ο πρώτος είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος αλυσίδων χιονιού και είναι κατάλληλος για την πλειοψηφία των νεότερων οχημάτων με περιορισμένες αποστάσεις.

Τέτοιες αλυσίδες χιονιού έρχονται συνήθως σε μοτίβο σκάλας, διαγώνιο ή διαμαντένιο μοτίβο. Ωστόσο, υπάρχουν αλυσίδες χιονιού που καλύπτουν πλήρως τους τροχούς και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μέγιστη τριβή προς τα εμπρός, πλάγια και φρενάρισμα. Εκτός από τα μοτίβα της αλυσίδας, οι αλυσίδες χιονιού χαρακτηρίζονται από σχήματα σύνδεσης και σχέδια. Τα πιο δημοφιλή είναι τα τετράγωνα, σχήματος D με τις αντίστοιχες συνδέσεις συστροφής. Σε κάθε περίπτωση η σωστή αγορά αλυσίδων οφείλει να διέπεται από:

Α) Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Το αυτοκίνητο σας εσωτερικά μπορεί να παραμένει ζεστό, λόγω της θέρμανσης. Αναμφίβολλα όμως, όταν έρχεται η ώρα να τοποθετήσετε αλυσίδες, το κρύο εξωτερικά μπορεί να θερίζει. Αυτό που είναι αναγκαίο, είναι η άμεση τοποθέτηση τους. Στο mycar.gr όλες οι αλυσίδες χιονιού προσφέρουν εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση χωρίς τη μετακίνηση του αυτοκινήτου σας έστω και για ελάχιστα μέτρα.

Β) Κατά την αγορά αλυσίδων, εστιάστε στην ελαστικότητα που μπορούν να έχουν έτσι ώστε να προσαρμόζονται και να τοποθετούνται εύκολα στις διαστάσεις των τροχών σας. Ως εκ τούτου, η εύκολη τοποθέτηση σε ελάχιστο χρόνο για όλες τις διαστάσεις τροχών 13″ 14″ 15″ 16″ 17″ 18″ αποτελεί αξίωμα και όχι επιλογή κατά την αγορά αλυσίδων.

Γ) Προσέχετε οι αλυσίδες που θα αγοράσετε να είναι συμβατές και να λειτουργούν αποτελεσματικά σε όλα τα συστήματα πέδησης [ ESP-ASC-ASR-ABS]. Και πράγματι, ειδικά σε περιπτώσεις πάγου στο έδαφος, οι ανταποκρίσεις αυτών των συστημάτων είναι απρόβλεπτες.

Δ) Είναι επιθυμητό, όλα τα σετ αλυσίδων να έχουν γάντια. Μπορεί σε κανονικές καιρικές συνθήκες να μην σας διευκολύνουν τα γάντια και να αποφεύγετε να τα φοράτε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να φορέσετε γάντια κατά την τοποθέτηση των αλυσίδων σας. Μάλιστα όσο πιο κρύα είναι τα χέρια σας, τόσο πιο δύσκολα θα χρησιμοποιήσετε την πίεση των δακτύλων σας για να τις τοποθετήσετε. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους αντιολισθητικών προϊόντων είτε είναι αλυσίδες χιονιού, είτε αντιολισθητικές χιονοκουβέρτες.

Αντιολισθητικά Πανιά – Σημεία που πρέπει να εστιάστε.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα είδη υφασμάτων είναι επιρρεπή στη συσσώρευση του χιονιού, ενώ άλλα όχι. Αυτή είναι η βασική αρχή στην οποία εργάζονται όλα τα αντιολισθητικά πανιά ή αλλιώς χιονόπανα. Κατασκευασμένα από ειδικούς τύπους εξαιρετικά ανθεκτικών υφασμάτων ή σύνθετων υλικών που προσκολλώνται τέλεια στο χιόνι και τον πάγο, τυλίγουν τα λάστιχά σας για να αυξήσουν την πρόσφυση στους χιονισμένους και παγωμένους δρόμους. Τα αντιολισθητικά πανιά που διαθέτει το mycar.gr είναι εξαιρετικά ελαφριά και εύκολα στην τοποθέτηση και την αφαίρεση τους, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μια ήσυχη και ομαλή οδήγηση σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια, γεγονός που τα καθιστά την τέλεια εναλλακτική λύση ως προς τις αλυσίδες χιονιού κατά την οδήγηση σε αστικές περιοχές με πολύ λιγότερο χιόνι.

Αλυσίδες-Χιονιού-Χιονοδέστρες-καουτσούκ
Αλυσίδες-Χιονιού-Χιονοδέστρες-καουτσούκ

Τα αντιολισθητικά πανιά αποτελούν πλέον ένα δημοφιλές αξεσουάρ για ήπιες χιονοπτώσεις, χάρη στην ευκολία χρήσης και την αποδοτικότητά τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστείτε κανένα είδος εξοπλισμού για να τυλίξετε τα λάστιχά σας με τα αντιολισθητικά πανιά για την βελτίωση της πρόσφυσης των τροχών σας με τον δρόμο σε παγωμένες ή χιονισμένες συνθήκες. Παράλληλα, προσφέρουν οδήγηση χωρίς κραδασμούς σε αντίθεση με τις αλύσιδες χιονιού που έχουν μεγαλύτερα σημεία τριβής. Ο λόγος είναι πως τα αντιολισθητικά πανιά χρησιμοποιούνται περισσότερο σε ήπιες χιονοπτώσεις, ενώ οι αλυσίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε σφοδρές χιονοθύελλες.  Επιπλέον, τα χιονόπανα λόγω του ελαφρού βάρους και των συμπαγών διαστάσεων όταν κατασκευάζονται, μπορείτε να μεταφέρετε τα χιονόπανα στο όχημά σας όλο το χρόνο, χωρίς να θυσιάζετε την κατανάλωση καυσίμου.

Τελος, αξίζει να σημειωθεί πως τα αντιολισθητικά πανιά συνήθως σας επιτρέπουν να οδηγείτε με υψηλότερη ταχύτητα σε σχέση με τις αλυσίδες χιονιού. Παρόλα αυτά, σας συνιστούμε να αφήσετε σε δεύτερη μοίρα την έννοια της ταχύτητας σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως οι χιονοπτώσεις. Αυτό που σίγουρα προέχει είναι η ασφάλεια της οδήγησης σας για εσάς και για τους άλλους, και όχι να φτάσετε γρηγορότερα στον προορισμό σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *