Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Υαλοκαθαριστήρες – Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε και πότε πρέπει να τους αντικαταστήσετε

Υαλοκαθαριστήρες για το αυτοκίνητο σας. Ένα πάγιο αξεσουάρ προστασίας της οδήγησης σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι τα φρένα σας, ο κίνδυνος της σύγκρουσης παραμονεύει διαρκώς και δεν θα μπορέσετε να τον αποφύγετε πάντα, ειδικά εάν δεν μπορείτε να δείτε το εμπόδιο και να αντιδράσετε εγκαίρως πατώντας το φρένο. Στα 96χλμ/ώρα, το όχημά σας ταξιδεύει με ταχύτητα 27μ. σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, οπότε ο μικρότερος δισταγμός λόγω κακής ορατότητας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα. Έχοντας εφοδιαστεί όμως τους κατάλληλους υαλοκαθαριστήρες με ποιοτικές λεπίδες που θα σας εξασφαλίσουν καθαρή ορατότητα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, θα έχετε την δυνατότητα να αντιδράσετε εγκαίρως και να αποφύγετε τους κινδύνους που παραμονεύουν στον δρόμο.

Όπως τα λάστιχα, τα φίλτρα και τα “παπούτσια” των φρένων έτσι και οι λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφαλή λειτουργία ενός οχήματος. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα εξαρτήματα που απαιτούν περιοδική αντικατάσταση. Δυστυχώς, οι περισσότεροι οδηγοί παραμελούν τους υαλοκαθαριστήρες ολοκληρωτικά και θυμούνται να τους αντικαταστήσουν μονάχα κατά την διάρκεια βροχής ή χιονοθύελλας όταν συνειδητοποιούν ότι η διακυβεύεται η όρασή τους και μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Είναι αναγκαίο για την δική σας ασφάλεια και όχι μόνο να είστε προληπτικοί και να επιθεωρείτε τους υαλοκαθαριστήρες σας τακτικά, αλλά να ελέγχετε και για τυχόν ζημιές στο λαστιχένιο σκουπάκι και στην οπίσθια κατασκευή χάλυβα στήριξης.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας:

  • Λυγισμένο πλαίσιο. Μπορεί να υποστεί βλάβη για πολλούς λόγους από την απομάκρυνση του πάγου από το παρμπρίζ μέχρι και σε κάποια απλή πλύση σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Όποια και αν είναι η αιτία,ένας λυγισμένος βραχίονας υαλοκαθαριστήρα έχει ως αποτέλεσμα κακή επαφή με το παρμπρίζ.
  • Ράβδωση. Συμβαίνει όταν σκληραίνουν τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων, στεγνώνουν ή ραγίζουν ή από κάποιες ξένες ουσίες όπως φυτά δέντρων που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο παρμπρίζ ή σε μία από τις λεπίδες.
  • Διαχωρισμός. Συμβαίνει όταν τα λάστιχα επιδεινώνονται από τον ήλιο και διαχωρίζονται από το πλαίσιο.
  • Τιτίβισμα(Τερετισμός). Σημαίνει ότι οι λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων έρχονται σε επαφή με το γυαλί μόνο μερικές φορές και δεν μπορούν να το καθαρίσουν όπως πρέπει.

Ποικιλία υαλοκαθαριστήρων

Πολλές δοκιμές έχουν δείξει ότι οι περισσότερες λεπίδες υαλοκαθαριστήρων παρέχουν βέλτιστη απόδοση για περίπου 6 μήνες, επομένως είναι προτιμότερο η αντικατάσταση να πραγματοποιείται με την ολοκλήρωση των 6 μηνών ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους. Το mycar.gr περιλαμβάνει ποικιλία υαλοκαθαριστήρων σε διάφορα μεγέθη για όλα τα δημοφιλή οχήματα, σχεδιασμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν σε κάθε καιρική συνθήκη. Έχουμε ακόμη τύπους υαλοκαθαριστήρων όπως τους απλούς με τον αντίστοιχο κλασσικό σχεδιασμό σε ευρεία ποικιλία διαστάσεων, τους flat υαλοκαθαριστήρες, καθώς και τους υαλοκαθαριστήρες για το πίσω παρμπρίζ του οχήματος σας.

Αν ζείτε σε ένα εύκρατο κλίμα που βλέπει πολύ λίγο χιόνι, τότε οι συμβατικοί υαλοκαθαριστήρες τύπου πλαισίου θα σας παρέχουν εξαιρετική απόδοση. Οι συμβατικοί υαλοκαθαριστήρες έχουν μια ανθεκτική χαλύβδινη υπερκατασκευή με δακτυλίους για να συγκρατούν το φυσικό ελαστικό, ενώ τα στροφεία στις αρθρώσεις τους, επιτρέπουν στο πλαίσιο να κάμπτεται και να ασκεί ομοιόμορφη πίεση στη λεπίδα. Αυτός ο τύπος υαλοκαθαριστήρων έχει εγκατασταθεί ως πρωτότυπος εξοπλισμός σε εκατομμύρια αυτοκίνητα και φορτηγά και τα ανταλλακτικά μας παρέχουν ισοδύναμη ποιότητα και απόδοση. Επιπλέον προσφέρονται στην πιο προσιτή τιμή, καθιστώντας έτσι μεγάλη σχέση μεταξύ απόδοσης, αξίας και οικονομίας.

Καθαρή όραση στο χιόνι

Εάν ωστόσο ζείτε σε ένα πιο ψυχρό κλίμα με παγωμένες θερμοκρασίες και συχνές χιονοπτώσεις πρέπει να λάβετε υπόψη τους υαλοκαθαριστήρες του χειμώνα. Στους συμβατικούς υαλοκαθαριστήρες, οι ανοιχτοί χώροι στο πλέγμα μπορούν να βουλώσουν με πάγο και χιόνι, γεγονός που εμποδίζει τις λεπίδες να συμμορφώνονται με το παρμπρίζ με αποτέλεσμα να μην έρχονται σε επαφή με όλη την επιφάνεια του γυαλιού καθαρίζοντας μερικά μόνο σημεία.

Οι υαλοκαθαριστήρες χειμώνα, ωστόσο, σε αντίθεση με τους συμβατικούς υαλοκαθαριστήρες, είτε έχουν ένα κάλυμμα που περιβάλλει την υπερκατασκευή είτε είναι τύπου δοκού χωρίς πλέγμα, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση πάγου και χιονιού.

Αντί του πλαισίου, τα πτερύγια τύπου δοκού χρησιμοποιούν ένα επίπεδο κομμάτι από χάλυβα ελατηρίου που είναι περικαλυμμένο στο πλαστικό για να εξασφαλίσει ότι το σκουπάκι συμμορφώνεται με το περίγραμμα του παρμπρίζ. Αυτός ο τύπος είναι ιδανικός για το χειμώνα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Πολλές λεπίδες έχουν αναβαθμίσει το υλικό των σκουπών, με ελαστικό που έχει εμποτιστεί με σιλικόνη ή είναι επικαλυμμένο με τεφλόν ή γραφίτη για να εμποδίσει τον πάγο και το χιόνι να κολλήσουν στη λεπίδα.

Παράλληλα, το mycar.gr διαθέτει υαλοκαθαριστήρες που εξασφαλίζουν υψηλή αεροδυναμική τεχνολογία αιχμής που προσφέρουν οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως οι Bosch, Wurth και Explorer. Μέσω αυτών, έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε υαλοκαθαριστήρες που χαρακτηρίζονται από μέγιστες επιδόσεις καθαρισμού και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *