Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Κουκούλες Αυτοκινήτου – Οδηγός Αγοράς

Η επιλογή της κουκούλας προστασίας του αυτοκινήτου σας, δεν είναι απλό πράγμα τελικά. Αυτός ο οδηγός αγοράς, θα σας δείξει σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν θέλετε να αγοράσετε κουκούλα για το αυτοκίνητό σας.

Ανεξάρτητα του σημείου που παρκάρετε το αυτοκίνητο σας, μια κουκούλα αυτοκινήτου, πάντοτε προστατεύει το όχημα σας από απρόσμενες εξελίξεις. Εάν παρκάρετε το όχημα σας σε γκαράζ, τότε αποτρέπει τη σκόνη, την υγρασία, καθώς και άτυχες γρατζουνιές από τρίτους. Αν το παρκάρετε έξω, τότε η κουκούλα, αποτρέπει περισσότερες δυσάρεστες καταστάσεις, όπως γρατζουνιές από διερχόμενα αυτοκίνητα, επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (χαλάζι), μουσκεμένα φύλλα δέντρων που αφήνουν σημάδια, ή το συνηθέστερο όλων, κουτσουλιές από περιστέρια και άλλα πουλιά.

Παράλληλα, δεν μπορείτε να παραλείψετε τον ήλιο και τις UV ακτίνες οι οποίες οξειδώνουν τις χημικές συνθέσεις χρωμάτων στο αυτοκίνητο σας και ως εκ τούτου το ξεθωριάζουν. Από περιβαλλοντικής άποψης, μπορεί να μην το λαμβάνουμε υπόψη μας οι περισσότεροι, αλλά μια κουκούλα αυτοκινήτου μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία του αυτοκινήτου μας, κρατώντας το εσωτερικό του σε κανονική θερμοκρασία, μειώνοντας την εκπομπή θερμότητας και ως εκ τούτου το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ας θυμηθούμε όλοι μας, την καλοκαιρινή περίοδο στη χώρα μας, όπου πρώτα ανοίγουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου, και ύστερα μπαίνουμε σε αυτό.

Κουκούλες αυτοκινήτου στο mycar.grΕπιπλέον, οι κουκούλες αυτοκινήτου εμφανίζουν την ανάλογη αντικλεπτική προστασία. Πράγματι, ένας κλέφτης βάζει σε ρίσκο την προσπάθεια του όταν πρέπει να δαπανήσει χρόνο για να βγάλει την κουκούλα από ένα αυτοκίνητο. Και φυσικά επειδή το αυτοκίνητο σας καλύπτεται από την κουκούλα ως προς την μάρκα του και το μοντέλο του, ένας κλέφτης μπορεί να απογοητευθεί αρκετά αν ψάχνει κάτι συγκεκριμένο και δεν το βρει.

Σε αυτό τον οδηγό θα σας προτείνουμε βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψάχνετε για κουκούλες αυτοκινήτου.

Σημαντικότερο όλων η προστασία του αυτοκινήτου. Καθώς το χρώμα ή το κόστος μιας κουκούλας αυτοκινήτου είναι σημαντικοί παράγοντες, ο τύπος της προστασίας που θα σας παρέχει, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στην τελική σας επιλογή. Ας δούμε λοιπόν μαζί μερικούς κινδύνους που μπορούν να εξαλειφθούν με την χρήση μια κουκούλας αυτοκινήτου.

Ήλιος | Ακτίνες UV

Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή και παρκάρετε συνεχώς το αυτοκίνητο σας στο ήλιο, τότε μια κουκούλα από αλουμινιοποιημένο ακρυλικό πολυουρεθάνιο ύφασμα παρέχει την καλύτερη δυνατή ηλιακή προστασία. Θα κρατήσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, σε κανονική θερμοκρασία προστατεύοντας το από τις ακτίνες UV. Για αυτούς μάλιστα που δεν θέλουν μεγάλη προστασία από γρατζουνιές, ένα λεπτότερο ύφασμα κουκούλας με τα ίδια υλικά στοιχεία θα τους έδινε την δυνατότητα να την αποθηκεύουν ευκολότερα και ταχύτερα.

Βροχή

Καιρικά φαινόμενα τα οποία διαρκούν για αρκετό διάστημα -για παράδειγμα συνεχόμενες βροχοπτώσεις για 3-4 μέρες- απαιτούν κουκούλες κατασκευασμένες από αδιάβροχες υφασμάτινες ίνες αποτρέποντας έτσι την εισχώρηση της υγρασίας. Μάλιστα τέτοιου είδους κουκούλες από αδιάβροχα υφάσματα, ενέχουν ευκολίας στο τίναγμα τους για να φύγει από πάνω τους το συσσωρευμένο νερό. Σίγουρα, η παρατεταμένη βροχόπτωση και υγρασία, κάποια στιγμή θα διαπεράσει το κάλυμμα της κουκούλας αλλά αυτό θα γίνει σε ένα μικρό βαθμό. Αντίθετα μια εκτεταμένη βροχόπτωση, χωρίς κουκούλα προστασίας θα μπορούσε να προκαλέσει δυσάρεστες εξελίξεις ακόμα και στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου σας. Συνεπώς μια αδιάβροχη κουκούλα σας αποτρέπει τουλάχιστον από πρωινά τηλέφωνα για να πείτε πως θα αργήσετε στη δουλειά σας, γιατί το αυτοκίνητο σας δεν παίρνει μπροστά.

Σκόνη και Βρωμιές

Σίγουρα είτε μένουμε στην επαρχία είτε σε αστικά κέντρα, σκόνη και βρωμιές θα υπάρχουν πάντοτε ώστε να λερώνουν το αυτοκίνητο μας. Μάλιστα το χώμα πολλές φορές σε συνδυασμό με το γεγονός πως μπορεί να μείνει αρκετό χρονικό διάστημα πάνω στο αυτοκίνητο μας, μπορεί να προκαλέσει μικρά μικρά σημάδια και γρατζουνιές. Τα πουλιά είναι άλλο ένα πρόβλημα για τους περισσότερους από εμάς που θέλουμε να προστατέψουμε το αυτοκίνητο μας. Αφενός δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε λέγοντας τους να μην πετάξουν, αφετέρου η αλήθεια είναι πως ως εκ δια μαγείας όταν έχουμε μόλις πλύνει το όχημα μας, τότε περνούν και το λερώνουν. Μάλιστα μια κουτσουλιά αν μείνει για πολύ καιρό -λόγω της οξύτητας της- διαβρώνει σημαντικά το χρώμα και τα πλαστικά του αυτοκινήτου σας, αφήνοντας σημάδια. Για κάθε είδους βρωμιά ή σκόνη στο αυτοκίνητο μας, καλό θα είναι λοιπόν να διαθέτουμε κουκούλες αυτοκινήτου που όχι μόνο μπορούν να αποτρέψουν σκόνη και βρωμιά, αλλά σίγουρα μπορούν να πλυθούν εύκολα με το νερό ενός λάστιχου βρύσης.

Γρατζουνιές και ακούσια σημάδια

Κουκούλες Αυτοκινήτου Carlux από το mycar.gr

Μια κουκούλα αυτοκινήτου έως τώρα, αποτρέπει υψηλές θερμοκρασίες από τις UV ακτίνες, υψηλή υγρασία λόγω βροχής καθώς και σκόνη και βρωμιές. Επιπλέον η κάλυψη του αυτοκινήτου μας με μια κουκούλα αποτρέπει ακούσια σημάδια και γρατζουνιές που μπορούν να προκληθούν. Οι γάτες της γειτονιάς και τα νύχια τους, οι περαστικοί οδηγοί (τόσο νέοι όσο και έμπειροι) που μπορεί να ξύσουν τις γωνίες του οχήματος μας, ή ακόμα και παιδιά με μια μπάλα, αποτελούν μια μικρή ή μεγάλη απρόσμενη απειλή για την προστασία του αυτοκινήτου.

Αντί να τους ζητάμε λοιπόν τα ρέστα ή να ψάχνουμε τις γάτες για να τις διώξουμε από τη γειτονιά μας, μια κουκούλα με χοντρό ύφασμα προστασίας λειτουργεί σίγουρα ως αποτρεπτικός παράγοντας για τις τυχόν ακούσιες γρατζουνιές. Μάλιστα μπορούμε να πούμε εδώ, πως η πρόβλεψη (με το να διαθέτετε μια κουκούλα αυτοκινήτου) μπορεί να σώσει πολύ περισσότερα στην τσέπη σας, από το να τρέχετε σε φαναρτζίδικα..

Σε κάθε περίπτωση, μια κουκούλα αυτοκινήτου προστατεύει από τις περισσότερες απειλές που μπορεί να δεχθεί το αυτοκίνητο σας. Εσείς από την πλευρά σας, όταν είναι να αγοράσετε μια κουκούλα, πρέπει να δώσετε βάση στην προστασία που χρειάζεστε και λιγότερο στα καλαίσθητα εξωτερικά στοιχεία πχ το χρώμα της. Τέλος, αναλογιστείτε πως κάθε κουκούλα πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει από το αυτοκίνητο σας κάθε φορά που θέλετε να το μετακινήσετε ή να το παρκάρετε. Αυτό δυστυχώς είναι αναπόφευκτο για όλους. Ωστόσο πάντα να θυμόμαστε πόσα χρήματα θα μπορούσε να κοστίσει μια απρόσμενη ζημία σε αυτό, γιατί πολύ απλά δεν του δώσαμε πέντε λεπτά ώστε να το καλύψουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *