Πατάκια Αυτοκινήτου: λαστιχένια ή μοκέτα;

Πατάκια Αυτοκινήτου: λαστιχένια ή μοκέτα;

Είναι όντως απαραίτητα τα πατάκια αυτοκινήτου; Η αλήθεια είναι πως τα πατάκια προσφέρουν απαραίτητη προστασία στους εσωτερικούς χώρους του αυτοκινήτου, αποτρέποντας έτσι τη συσσώρευση βρωμιάς και υπολειμμάτων που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη. Πριν διαλέξετε ανάμεσα σε μοκέτα ή καουτσούκ, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφασίσετε τι είναι κατάλληλο για εσάς!

Ευκολία καθαρισμού: Είναι σημαντικό τα πατάκια να καθαρίζονται εύκολα ούτως ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Το καουτσούκ έχει εξαιρετική αντοχή στο νερό και άλλα υγρά, καθώς δεν είναι απορροφητικό. Λάσπη και υπολείμματα αφαιρούνται εύκολα με ελαφρύ πλύσιμο. Η μοκέτα, από την άλλη, αν και μπορεί να πλυθεί σε πλυντήριο, είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε λεκέδες και ευαίσθητη σε πολλά απορρυπαντικά.

Ανθεκτικότητα: Τα πατάκια υπόκεινται σε συνεχή τριβή από τα παπούτσια μας, που σημαίνει ότι χρειάζεται να είναι ανθεκτικά για να μη σχιστούν. Το καουτσούκ έχει μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή και γενική φθορά από ότι η μοκέτα και έχει, γενικότερα, καλύτερη αντίσταση σε χημικά και άλλες ουσίες.

Αισθητική: Αν και η αισθητική δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα για κάποιους ιδιοκτήτες οχημάτων, τα πατάκια από μοκέτα είναι διαθέσιμα σε μεγαλύτερες ποικιλίες όσον αφορά το χρώμα, τα σχέδια και τους τύπους υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Το καουτσούκ περιορίζεται συνήθως σε μαύρο, γκρι και αποχρώσεις του μπεζ.

Εν ολίγοις, το καουτσούκ φαίνεται να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τη μοκέτα, αλλά η πιο σωστή επιλογή βασίζεται στον τρόπο ζωής του καθενός μας. Τα πατάκια από καουτσούκ συνιστώνται εάν τρώτε ή πίνετε στο αυτοκίνητο συχνά, μεταφέρετε ζώα ή ζείτε σε περιοχή με ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα πατάκια από μοκέτα, όμως, ίσως είναι προτιμότερα αν έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς η αισθητική και δεν οδηγείτε συχνά σε χώμα και δύσκολες συνθήκες. Δείτε διαθέσιμα πατάκια εδώ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


  • Θα κάνεις τις αγορές σου με ένα κλικ!
  • Θα έχεις τη λίστα επιθυμιών σου!
  • Προσφορές ΜΟΝΟ για σένα!
  • Μαζεύεις εκπτωτικούς πόντους

Είσοδος μελών