Χρήσιμα Άρθρα για το Αυτοκίνητο σας

Πότε είναι καιρός για νέους υαλοκαθαριστήρες;

Οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για την ασφάλειά μας κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Δυστυχώς, όμως, πολλοί από εμάς αμελούμε να τους φροντίσουμε όπως αρμόζει. Παρακάτω εξετάζουμε πως μπορούμε να κάνουμε την οδήγηση ασφαλέστερη γνωρίζοντας πότε πρέπει να αντικαταστήσουμε τους υαλοκαθαριστήρες μας.

Ραβδώσεις στο παρμπρίζ: Εάν παρατηρείτε ραβδώσεις στο παρμπρίζ όταν χρησιμοποιείτε τους υαλοκαθαριστήρες σας, τότε είναι καιρός να τους αντικαταστήσετε. Είναι καλή ιδέα να τους μόλις δείτε τις πρώτες ραβδώσεις, καθώς όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο χειροτερέψουν.

Θορυβώδεις Υαλοκαθαριστήρες: Καθώς περνάει ο χρόνος, η ποιότητα του καουτσούκ υποβαθμίζεται και εμφανίζονται μικρές ρωγμές, πολλές φορές μη ορατές στο γυμνό μάτι. Όσο μεγαλώνουν, κάνουν όλο και περισσότερο θόρυβο. Μια στιγμή που θα είστε σταθμευμένοι με τον κινητήρα απενεργοποιημένο, ψεκάστε λίγο υγρό στο παρμπρίζ και ενεργοποιήστε τους υαλοκαθαριστήρες. Όσο πιο θορυβώδεις είναι, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να τους αντικαταστήσετε.

Αποσύνδεση του καουτσούκ από το βραχίονα: Ελέγξτε το σημείο όπου το καουτσούκ συνδέεται με το μεταλλικό βραχίονα. Αν η κόλλα που συνδέει το καουτσούκ με το βραχίονα είναι αδύναμη, υπάρχει κίνδυνος να αποσυνδεθούν τελείως, πράγμα που καθιστά τους υαλοκαθαριστήρες σας εξαιρετικά επικίνδυνους και σημαίνει ότι δε θα πρέπει να οδηγείτε μέχρι να το αντικατασταθούν.

Να θυμάστε πως οι περισσότεροι υαλοκαθαριστήρες έχουν διάρκεια ζωής από εννέα μήνες μέχρι ένα χρόνο, ανάλογα με παράγοντες όπως η ποιότητά τους, η διατήρησή τους και ο καιρός! Βρείτε τους πιο αποτελεσματικούς υαλοκαθαριστήρες για το αυτοκίνητό σας εδώ .

Κουκούλες αυτοκινήτου: οφέλη χρήσης

Οι κουκούλες είναι επωφελείς για τη μακροζωία του φινιρίσματος του αυτοκινήτου μας .

Ανεξάρτητα από την ηλικία του οχήματος και μπορεί να μας βοηθήσει να βεβαιωθούμε ότι τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό παραμένουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Στο mycar.gr προσφέρoυμε μια μεγάλη ποικιλία από καλύμματα αυτοκινήτων για όλες τις ανάγκες και παρακάτω αναλύουμε τα 4 top οφέλη χρήσης τους.

1. Προστασία ενάντια του υγρού καιρού:

Το χιόνι, το χαλάζι και η βροχή μπορούν να προκαλέσουν άφθονες ζημιές στο αυτοκίνητό σας, ειδικά στη βαφή και το φινίρισμα.

Η επένδυση σε μία κουκούλα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις βλάβες στο χρώμα που κανονικά θα προκαλούσε το νερό και η υγρασία.

2. Προστασία από ακτίνες UV:

Ο ήλιος επίσης μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Ξεβαμμένο χρώμα, ζημιά στα καθίσματα και ακόμη και ρωγμές και ξεφλούδισμα είναι κάποια από τα προβλήματα από την έκθεση ηλίου με τα οποία θα σας βοηθήσει η κουκούλα.

3. Προστασία από ζώα, πουλιά και έντομα:

Οι αδέσποτες γάτες και σκύλοι συχνά είναι υπεύθυνοι για γρατζουνιές, ακαθαρσίες και συσσώρευση τριχών στο αυτοκίνητό μας.

Η κουκούλα δε θα αποτρέψει πλήρως ένα ζώο από το να είναι κοντά στο αυτοκίνητό, αλλά θα βοηθήσει στην προστασία του χρώματος και στο να το διατηρήσετε καθαρό, εξοικονομώντας σας πολλά χρήματα από την αντιμετώπιση του ολέθρου που συχνά προκαλούν τα πουλιά με τις ακαθαρσίες τους.

Η κουκούλα επίσης είναι αποτελεσματική στην απώθηση εντόμων που προσπαθούν να φωλιάζουν στον σωλήνα εξάτμισης ή στον απορροφητήρα.

4. Προστασία ενάντια της κλοπής και του βανδαλισμού:

Η τοποθέτηση κουκούλας μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της κλοπής, αυξάνοντας το χρόνο που ένας κλέφτης θα χρειαζόταν για πρόσβαση στο όχημά σας.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να προστατεύσετε τα παράθυρα, τους καθρέφτες και ακόμη και τα λάστιχά σας από επιθέσεις!

Βρείτε κουκούλα για το όχημά σας εδώ .

Λάμπες Αλογόνου: Ποιες είναι οι καλύτερες;

Μπορεί οι λάμπες LED να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, αλλά αν ψάχνετε για έναν φθηνότερο και εξαιρετικά αξιόπιστο τρόπο να… φωτίσετε το δρόμο, οφείλετε να γνωρίζετε ότι η τεχνολογία των λαμπών αλογόνου έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Τα φώτα αλογόνου είναι μια μορφή λάμπας πυράκτωσης που χρησιμοποιεί ένα νήμα βολφραμίου με μικρή ποσότητα αλογόνου. Είναι απλά κατασκευαστικά, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι φθηνά, γεγονότα στα οποία οφείλεται η επιτυχία τους.

Παρακάτω αναφέρουμε δύο από τα καλύτερα προϊόντα που εμπίπτουν στην κατηγορία προβολέων υψηλής απόδοσης.

OSRAM Night Breaker

Η Night Breaker από τον κορυφαίο κατασκευαστή OSRAM προσφέρει 150% περισσότερο φωτισμό στο δρόμο από μια τυπική λάμπα αλογόνου και είναι ιδιαίτερα αποδοτική στην αύξηση της ορατότητας τη νύχτα. Με διάρκεια ζωής 18-24 μηνών, είναι μια εξαιρετική επιλογή, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

Philips X-TremeVision

Η Philips είναι γνωστή για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, όπως το X-treme Vision. Το X-treme Vision είναι 130% φωτεινότερο από έναν κανονικό βολβό αλογόνου και προσφέρει δέσμη φωτός έως και 45 μέτρα. Έχει διάρκεια ζωής 320 ωρών και έχει κερδίσει βραβεία, όπως το Auto Express Review Best Buy. Βρείτε το εδώ

Για τον τύπο λάμπας που φοράει το αυτοκίνητό σας H7 H4 H1 κτλ μπορείτε να δείτε στην εφαρμογή της επίσημης σελίδας της Osram 

Χειμερινή προστασία αυτοκινήτου

Η χειμερινή περίοδος είναι ιδιαίτερα σκληρή για τα αυτοκίνητά μας. Η βροχή, το χιόνι και ο πάγος είναι συχνά καταστροφικά για τη βαφή, ενώ το αλάτι προκαλεί σκούριασμα.

Μάθετε εδώ πώς μπορείτε να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας μέχρι το τέλος της σεζόν.

Συχνή Πλύση:

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το αυτοκίνητό σας από τη διαβρωτική επίδραση του αλατιού και του νερού είναι να το πλένετε συχνά.

Με το να ξεπλένετε τακτικά το αλάτι, αποτρέπετε την ανάπτυξη σκουριάς.

Κερί:

Με την εφαρμογή κεριού, βάζετε ουσιαστικά ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το χρώμα.

Το κερί δημιουργεί ένα εμπόδιο ανάμεσα στην επιφάνεια του αυτοκινήτου και το χιόνι, τον πάγο, το αλάτι και τη ρύπανση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Κάλυψη:

Εάν το αυτοκίνητό σας είναι παρκαρισμένο έξω για μεγάλα διαστήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προστατεύστε το με ένα κάλυμμα. Κουκούλες αυτοκινήτου ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία από κρύο καιρό θα κρατήσουν την υπερβολική υγρασία μακριά από το χρώμα του αυτοκινήτου σας.

Μπαταρία:

Εάν το αυτοκίνητό σας είναι άνω των πέντε ετών, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την μπαταρία πριν πέσουν πολύ οι θερμοκρασίες, κάτι το οποίο… ξεζουμίζει τις αδύναμες μπαταρίες! Βεβαιωθείτε ότι οι ακροδέκτες είναι σφιχτοί και ψεκάστε με ένα προστατευτικό λίπανσης.

Αλλαγή λαδιού και φίλτρου: Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωή του κινητήρα σας, πριν από τον βαρύ χειμώνα αλλάξτε λάδια!

Βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας αυτόν το χειμώνα εδώ

Πατάκια Αυτοκινήτου: λαστιχένια ή μοκέτα;

Είναι όντως απαραίτητα τα πατάκια αυτοκινήτου; Η αλήθεια είναι πως τα πατάκια προσφέρουν απαραίτητη προστασία στους εσωτερικούς χώρους του αυτοκινήτου, αποτρέποντας έτσι τη συσσώρευση βρωμιάς και υπολειμμάτων που μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη. Πριν διαλέξετε ανάμεσα σε μοκέτα ή καουτσούκ, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφασίσετε τι είναι κατάλληλο για εσάς!

Ευκολία καθαρισμού: Είναι σημαντικό τα πατάκια να καθαρίζονται εύκολα ούτως ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους. Το καουτσούκ έχει εξαιρετική αντοχή στο νερό και άλλα υγρά, καθώς δεν είναι απορροφητικό. Λάσπη και υπολείμματα αφαιρούνται εύκολα με ελαφρύ πλύσιμο. Η μοκέτα, από την άλλη, αν και μπορεί να πλυθεί σε πλυντήριο, είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε λεκέδες και ευαίσθητη σε πολλά απορρυπαντικά.

Ανθεκτικότητα: Τα πατάκια υπόκεινται σε συνεχή τριβή από τα παπούτσια μας, που σημαίνει ότι χρειάζεται να είναι ανθεκτικά για να μη σχιστούν. Το καουτσούκ έχει μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή και γενική φθορά από ότι η μοκέτα και έχει, γενικότερα, καλύτερη αντίσταση σε χημικά και άλλες ουσίες.

Αισθητική: Αν και η αισθητική δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα για κάποιους ιδιοκτήτες οχημάτων, τα πατάκια από μοκέτα είναι διαθέσιμα σε μεγαλύτερες ποικιλίες όσον αφορά το χρώμα, τα σχέδια και τους τύπους υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους. Το καουτσούκ περιορίζεται συνήθως σε μαύρο, γκρι και αποχρώσεις του μπεζ.

Εν ολίγοις, το καουτσούκ φαίνεται να έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τη μοκέτα, αλλά η πιο σωστή επιλογή βασίζεται στον τρόπο ζωής του καθενός μας. Τα πατάκια από καουτσούκ συνιστώνται εάν τρώτε ή πίνετε στο αυτοκίνητο συχνά, μεταφέρετε ζώα ή ζείτε σε περιοχή με ακραίες καιρικές συνθήκες. Τα πατάκια από μοκέτα, όμως, ίσως είναι προτιμότερα αν έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς η αισθητική και δεν οδηγείτε συχνά σε χώμα και δύσκολες συνθήκες. Δείτε διαθέσιμα πατάκια εδώ

Υαλοκαθαριστήρες – Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε και πότε πρέπει να τους αντικαταστήσετε

Υαλοκαθαριστήρες για το αυτοκίνητο σας. Ένα πάγιο αξεσουάρ προστασίας της οδήγησης σας.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι τα φρένα σας, ο κίνδυνος της σύγκρουσης παραμονεύει διαρκώς και δεν θα μπορέσετε να τον αποφύγετε πάντα, ειδικά εάν δεν μπορείτε να δείτε το εμπόδιο και να αντιδράσετε εγκαίρως πατώντας το φρένο. Στα 96χλμ/ώρα, το όχημά σας ταξιδεύει με ταχύτητα 27μ. σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, οπότε ο μικρότερος δισταγμός λόγω κακής ορατότητας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα. Έχοντας εφοδιαστεί όμως τους κατάλληλους υαλοκαθαριστήρες με ποιοτικές λεπίδες που θα σας εξασφαλίσουν καθαρή ορατότητα κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, θα έχετε την δυνατότητα να αντιδράσετε εγκαίρως και να αποφύγετε τους κινδύνους που παραμονεύουν στον δρόμο.

υαλοκαθαριστήρες από το mycar.grΌπως τα λάστιχα, τα φίλτρα και τα “παπούτσια” των φρένων έτσι και οι λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφαλή λειτουργία ενός οχήματος. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα εξαρτήματα που απαιτούν περιοδική αντικατάσταση. Δυστυχώς, οι περισσότεροι οδηγοί παραμελούν τους υαλοκαθαριστήρες ολοκληρωτικά και θυμούνται να τους αντικαταστήσουν μονάχα κατά την διάρκεια βροχής ή χιονοθύελλας όταν συνειδητοποιούν ότι η διακύβέβευται η όρασή τους και μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα.

Είναι αναγκαίο για την δική σας ασφάλεια και όχι μόνο να είστε προληπτικοί και να επιθεωρείτε τους υαλοκαθαριστήρες σας τακτικά, αλλά να ελέγχετε και για τυχόν ζημιές στο λαστιχένιο σκουπάκι και στην οπίσθια κατασκευή χάλυβα στήριξης.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας:

  • Λυγισμένο πλαίσιο. Μπορεί να υποστεί βλάβη για πολλούς λόγους από την απομάκρυνση του πάγου από το παρμπρίζ μέχρι και σε κάποια απλή πλύση σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Όποια και αν είναι η αιτία,ένας λυγισμένος βραχίονας υαλοκαθαριστήρα έχει ως αποτέλεσμα κακή επαφή με το παρμπρίζ.
  • Ράβδωση. Συμβαίνει όταν σκληραίνουν τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων, στεγνώνουν ή ραγίζουν ή από κάποιες ξένες ουσίες όπως φυτά δέντρων που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο παρμπρίζ ή σε μία από τις λεπίδες.
  • Διαχωρισμός. Συμβαίνει όταν τα λάστιχα επιδεινώνονται από τον ήλιο και διαχωρίζονται από το πλαίσιο.
  • Τιτίβισμα(Τερετισμός). Συμαίνει ότι οι λεπίδες των υαλοκαθαριστίρων έρχονται σε επαφή με το γυαλί μόνο μερικές φορές και δεν μπορούν να το καθαρίσουν όπως πρέπει.

Ποικιλία υαλοκαθαριστήρων

Πολλές δοκιμές έχουν δείξει ότι οι περισσότερες λεπίδες υαλοκαθαριστήρων παρέχουν βέλτιστη απόδοση για περίπου 6 μήνες, επομένως είναι προτιμότερο η αντικατάσταση να πραγματοποιηείται με την ολοκλήρωση των 6 μηνών ανεξάρτητα από την εμφάνισή τους. Το mycar.gr περιλαμβάνει ποικιλία υαλοκαθαριστήρων σε διάφορα μεγέθη για όλα τα δημοφιλή οχήματα, σχεδιασμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν σε κάθε καιρική συνθήκη. Έχουμε ακόμη τύπους υαλοκαθαριστήρων όπως τους απλούς με τον αντίστοιχο κλασσικό σχεδιασμό σε ευρεία ποικιλία διαστάσεων, τους flat υαλοκαθαριστήρες, καθώς και τους υαλοκαθαριστήρες για το πίσω παρμπρίζ του οχήματος σας. 

Αν ζείτε σε ένα εύκρατο κλίμα που βλέπει πολύ λίγο χιόνι, τότε οι συμβατικοί υαλοκαθαριστήρες τύπου πλαισίου θα σας παρέχουν εξαιρετική απόδοση. Οι συμβατικοί υαλοκαθαριστήρες έχουν μια ανθεκτική χαλύβδινη υπερκατασκευή με δακτυλίους για να συγκρατούν το φυσικό ελαστικό, ενώ τα στροφεία στις αρθρώσεις τους, επιτρέπουν στο πλαίσιο να κάμπτεται και να ασκεί ομοιόμορφη πίεση στη λεπίδα. Αυτός ο τύπος υαλοκθαριστήρων έχει εγκατασταθεί ως πρωτότυπος εξοπλισμός σε εκατομμύρια αυτοκίνητα και φορτηγά και τα ανταλλακτικά μας παρέχουν ισοδύναμη ποιότητα και απόδοση. Επιπλέον προσφέρονται στην πιο προσιτή τιμή, καθιστώντας έτσι μεγάλη σχέση μεταξύ απόδοσης, αξίας και οικονομίας.

Καθαρή όραση στο χιόνι


Εάν ωστόσο ζείτε σε ένα πιο ψυχρό κλίμα με παγωμένες θερμοκρασίες και συχνές χιονοπτώσεις πρέπει να λάβετε υπόψη τους υαλοκαθαριστήρες του χειμώνα. Στους συμβατικούς υαλοκαθαριστήρες, οι ανοιχτοί χώροι στο πλέγμα μπορούν να βουλώσουν με πάγο και χιόνι, γεγονός που εμποδίζει τις λεπίδες να συμμορφώνονται με το παρμπρίζ με αποτέλεσμα να μην έρχονται σε επαφή με όλη την επιφάνεια του γυαλιού καθαρίζοντας μερικά μόνο σημεία.

Οι υαλοκαθαριστήρες χειμώνα, ωστόσο, σε αντίθεση με τους συμβατικούς υαλοκαθαριστήρες, είτε έχουν ένα κάλυμμα που περιβάλλει την υπερκατασκευή είτε είναι τύπου δοκού χωρίς πλέγμα, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευση πάγου και χιονιού.

Αντί του πλαισίου, τα πτερύγια τύπου δοκού χρησιμοποιούν ένα επίπεδο κομμάτι από χάλυβα ελατηρίου που είναι περικαλυμμένο στο πλαστικό για να εξασφαλίσει ότι το σκουπάκι συμμορφώνεται με το περίγραμμα του παρμπρίζ. Αυτός ο τύπος είναι ιδανικός για το χειμώνα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Πολλές λεπίδες έχουν αναβαθμίσει το υλικό των σκουπών, με ελαστικό που έχει εμποτιστεί με σιλικόνη ή είναι επικαλυμμένο με τεφλόν ή γραφίτη για να εμποδίσει τον πάγο και το χιόνι να κολλήσουν στη λεπίδα.

Παράλληλα, το mycar.gr διαθέτει υαλοκαθαριστήρες που εξασφαλίζουν υψηλή αεροδυναμική τεχνολογία αιχμής που προσφέρουν οι μεγάλοι κατασκευαστές όπως οι Bosch, Wurth και Explorer. Μέσω αυτών, έχετε την δυνατότητα να αποκτήσετε υαλοκαθαριστήρες που χαρακτηρίζονται από μέγιστες επιδόσεις καθαρισμού και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αλυσίδες Χιονιού και Αντιολισθητικά Πανιά – Οδηγός Αγοράς

Ασφάλεια Οδήγησης Ανεξαρτήτως Δυσμενών Καιρικών Συνθηκών

αλυσίδες χιονιού mycar.gr αγοράΟι βαριές χιονοπτώσεις, οι χιονοθύελλες και ο παγωμένος δρόμος μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στο όχημά αλλά και σε σας τους ίδιους. Ακόμα κι αν οδηγείτε ένα φορτηγό AWD εφοδιασμένο με τα καλύτερα χειμερινά λάστιχα, μπορεί να αντιμετωπίσετε έλλειψη έλξης λόγω χιονιού που συσσωρεύεται στο πέλμα της ρόδας. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ανάγκη να πανικοβάλλεστε.

Οι υψηλής ποιότητας αλυσίδες χιονιού και τα αντιολισθητικά πανιά που προσφέρουμε θα σας εξασφαλίσουν άνεση και ασφάλεια στην οδήγησή σας ανεξάρτητα από το μέγεθος της χιονόπτωσης ή από την ποσότητα του πάγου που έχει συσσωρευτεί στον δρόμο.

 

Αλυσίδες Χιονιού - Τι να προσέξετε

Περιτυλιγμένες γύρω από τα λάστιχα, οι αλυσίδες χιονιού θα αυξήσουν σημαντικά την τριβή μεταξύ του οχήματός σας και του δρόμου για να μετατρέψετε την οδήγηση από ακραίες καιρικές συνθήκες σε μια ασφαλή και απολαυστική περιπέτεια, αντί για μια επικίνδυνη εμπειρία. 

αλυσίδες χιονιού και χιονοκουβέρτες mycar.grΌλες οι αλυσίδες χιονιού μπορούν να ομαδοποιηθούν σε διάφορες κατηγορίες, όπως S, U και W, οι οποίες καθορίζουν τις ορισμένες ελάχιστες αποστάσεις κενού στους τροχούς. Ο πρώτος είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος αλυσίδων χιονιού και είναι κατάλληλος για την πλειοψηφία των νεότερων οχημάτων με περιορισμένες αποστάσεις. 

Τέτοιες αλυσίδες χιονιού έρχονται συνήθως σε μοτίβο σκάλας, διαγώνιο ή διαμαντένιο μοτίβο. Ωστόσο, υπάρχουν αλυσίδες χιονιού που καλύπτουν πλήρως τους τροχούς και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μέγιστη τριβή προς τα εμπρός, πλάγια και φρενάρισμα. Εκτός από τα μοτίβα της αλυσίδας, οι αλυσίδες χιονιού χαρακτηρίζονται από σχήματα σύνδεσης και σχέδια. Τα πιο δημοφιλή είναι τα τετράγωνα, σχήματος D με τις αντίστοιχες συνδέσεις συστροφής. Σε κάθε περίπτωση η σωστή αγορά αλυσίδων οφείλει να διέπεται από:

Α) Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Το αυτοκίνητο σας εσωτερικά μπορεί να παραμένει ζεστό, λόγω της θέρμανσης. Αναμφίβολλα όμως, όταν έρχεται η ώρα να τοποθετήσετε αλυσίδες, το κρύο εξωτερικά μπορεί να θερίζει. Αυτό που είναι αναγκαίο, είναι η άμεση τοποθέτηση τους. Στο mycar.gr όλες οι αλυσίδες χιονιού προσφέρουν εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση χωρίς τη μετακίνηση του αυτοκινήτου σας έστω και για ελάχιστα μέτρα.

Β) Κατά την αγορά αλυσίδων, εστιάστε στην ελαστικότητα που μπορούν να έχουν έτσι ώστε να προσαρμόζονται και να τοποθετούνται εύκολα στις διαστάσεις των τροχών σας. Ως εκ τούτου, η εύκολη τοποθέτηση σε ελάχιστο χρόνο για όλες τις διαστάσεις τροχών 13″ 14″ 15″ 16″ 17″ 18″ αποτελεί αξίωμα και όχι επιλογή κατά την αγορά αλυσίδων. 

Γ) Προσέχετε οι αλυσίδες που θα αγοράσετε να είναι συμβατές και να λειτουργούν αποτελεσματικά σε όλα τα συστήματα πέδησης [ ESP-ASC-ASR-ABS]. Και πράγματι, ειδικά σε περιπτώσεις πάγου στο έδαφος, οι ανταποκρίσεις αυτών των συστημάτων είναι απρόβλεπτες. 

Δ) Είναι επιθυμητό, όλα τα σετ αλυσίδων να έχουν γάντια. Μπορεί σε κανονικές καιρικές συνθήκες να μην σας διευκολύνουν τα γάντια και να αποφεύγετε να τα φοράτε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να φορέσετε γάντια κατά την τοποθέτηση των αλυσίδων σας. Μάλιστα όσο πιο κρύα είναι τα χέρια σας, τόσο πιο δύσκολα θα χρησιμοποιήσετε την πίεση των δακτύλων σας για να τις τοποθετήσετε. Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους αντιολισθητικών προϊόντων είτε είναι αλυσίδες χιονιού, είτε αντιολισθητικές χιονοκουβέρτες. 

Αντιολισθητικά Πανιά - Σημεία που πρέπει να εστιάστε.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένα είδη υφασμάτων είναι επιρρεπή στη συσσώρευση του χιονιού, ενώ άλλα όχι. Αυτή είναι η βασική αρχή στην οποία εργάζονται όλα τα αντιολισθητικά πανιά ή αλλιώς χιονόπανα. Κατασκευασμένα από ειδικούς τύπους εξαιρετικά ανθεκτικών υφασμάτων ή σύνθετων υλικών που προσκολλώνται τέλεια στο χιόνι και τον πάγο, τυλίγουν τα λάστιχά σας για να αυξήσουν την πρόσφυση στους χιονισμένους και παγωμένους δρόμους. Τα αντιολισθητικά πανιά που διαθέτει το mycar.gr είναι εξαιρετικά ελαφριά και εύκολα στην τοποθέτηση και την αφαίρεση τους, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζουν μια ήσυχη και ομαλή οδήγηση σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια, γεγονός που τα καθιστά την τέλεια εναλλακτική λύση ως προς τις αλυσίδες χιονιού κατά την οδήγηση σε αστικές περιοχές με πολύ λιγότερο χιόνι.

χιονόπανα από το mycar.grΤα αντιολισθητικά πανιά αποτελούν πλέον ένα δημοφιλές αξεσουάρ για ήπιες χιονοπτώσεις, χάρη στην ευκολία χρήσης και την αποδοτικότητά τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστείτε κανένα είδος εξοπλισμού για να τυλίξετε τα λάστιχά σας με τα αντιολισθητικά πανιά για την βελτίωση της πρόσφυσης των τροχών σας με τον δρόμο σε παγωμένες ή χιονισμένες συνθήκες. Παράλληλα, προσφέρουν οδήγηση χωρίς κραδασμούς σε αντίθεση με τις αλύσιδες χιονιού που έχουν μεγαλύτερα σημεία τριβής. Ο λόγος είναι πως τα αντιολισθητικά πανιά χρησιμοποιούνται περισσότερο σε ήπιες χιονοπτώσεις, ενώ οι αλυσίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε σφοδρές χιονοθύελλες.  Επιπλέον, τα χιονόπανα λόγω του ελαφρού βάρους και των συμπαγών διαστάσεων όταν κατασκευάζονται, μπορείτε να μεταφέρετε τα χιονόπανα στο όχημά σας όλο το χρόνο, χωρίς να θυσιάζετε την κατανάλωση καυσίμου.

Τελος, αξίζει να σημειωθεί πως τα αντιολισθητικά πανιά συνήθως σας επιτρέπουν να οδηγείτε με υψηλότερη ταχύτητα σε σχέση με τις αλυσίδες χιονιού. Παρόλα αυτά, σας συνιστούμε να αφήσετε σε δεύτερη μοίρα την έννοια της ταχύτητας σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως οι χιονοπτώσεις. Αυτό που σίγουρα προέχει είναι η ασφάλεια της οδήγησης σας για εσάς και για τους άλλους, και όχι να φτάσετε γρηγορότερα στον προορισμό σας.

 

Ανεμοθραύστες. Τι κάνουν και Γιατί τους Χρειαζόμαστε;

Ανεμοθραύστες. Τι κάνουν και Γιατί τους Χρειαζόμαστε;Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει ανεμοθραύστες τοποθετημένους στα παράθυρα των αυτοκινήτων, ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε την ακριβή ονομασία που τους αποδίδεται. Παράλληλα, ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν την σημαντικότητα του συγκεκριμένου αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Οι ανεμοθραύστες ίσως είναι ένα υποτιμημένο εξάρτημα για το όχημα σας, εντούτοις συνεισφέρουν τα μέγιστα στην συνολική φροντίδα και συντήρηση του. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι μπορεί να προσφέρει για το αυτοκίνητο σας, ένα καλό σετ από ανεμοθραύστες αυτοκινήτου.

 

Αεροδυναμικός Σχεδιασμός για την Μείωση Θορύβου από τον Άνεμο

Κατά την οδήγηση μας σε μεγάλους δρόμους όπως τις εθνικές οδούς, αναμφίβολα η ταχύτητα που αναπτύσσουμε είναι μεγάλη. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουμε κλειστά τα παράθυρα και ανοικτό τον κλιματισμό ιδιαίτερα κατά την έντονη χειμερινή ή καλοκαιρινή περίοδο. Εντούτοις, ένα μικρό σκάσιμο του παραθύρου μας, για να μπει φρέσκος αέρας εντός του αυτοκινήτου, παράγει εκκωφαντικό θόρυβο από τον αέρα, σε σημείο που επηρεάζει και μειώνει την οδηγική μας αντίληψη και ικανότητα. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να ακούσουμε αν έρχονται άλλα οχήματα πίσω από εμάς, ενώ μπορούμε να αποσυντονιστούμε ως προς την ευθεία οδήγηση μας έστω και για ελάχιστα κλάσματα δευτερολέπτου -..τα οποία όμως είναι αρκετά για να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα..-. Οι ανεμοθραύστες αποτελούν την λύση σε αυτό το ζήτημα, καθώς λόγω του αεροδυναμικού τους σχεδιασμού, μειώνουν σημαντικά την βοή του αέρα που παράγεται κατά την οδήγηση μας με μεγάλες ταχύτητες.

Μάλιστα, η συνεισφορά τους είναι τόσο νευραλγική που πολλοί από εμάς όταν τοποθετούμε ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητο μας, μένουμε έκπληκτοι με την μείωση τους στον θόρυβο του αέρα. Με μια πρώτη εντύπωση, θα έλεγε κάποιος πως η βοή του αέρα δεν αποτελεί και τόσο μεγάλο πρόβλημα κατά την οδήγηση του. Ωστόσο, κατά την περίοδο του καλοκαιριού όπου πολλοί είναι αυτοί που οδηγούν με ανοιχτό τον κλιματισμό, οι ανεμοθραύστες είναι εδώ, έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα ως προς την κατανάλωση καυσίμων, αφήνοντας ανοιχτά τα παράθυρα να μπει αέρας εντός του οχήματος με μηδαμινό θόρυβο από τον άνεμο και φυσικά κλειστό τον κλιματισμό.

Παρεμπόδιση της Εισχώρησης Υγρασίας εντός του Οχήματος

MERCEDES SPRINTER 2D 2013+ ΑΝΕΜΟΘΡΑΥΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ 2 ΤΕΜΑΧΙΩΝ (ΣΚΟΥΡΟΙ ΦΙΜΕ)Οι ανεμοθραύστες που παρέχει το mycar.gr διαθέτουν την ανάλογη κυρτή κλίση έτσι ώστε να μπορείτε να οδηγείτε με ανοιχτά παράθυρα ακόμα και κατά την διάρκεια βροχόπτωσης. Οι σταγόνες της βροχής μπορούν να πέφτουν στην πάνω πλευρά του παραθύρου σας και έπειτα στους ανεμοθραύστες, ωστόσο τελικά θα καταλήγουν στο έδαφος και όχι εντός του οχήματος σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγετε την εισχώρηση υδάτων και υγρασίας εντός του αυτοκινήτου σας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ελάχιστη υγρασία μέσα στο αυτοκίνητο σας, μπορεί να προξενήσει έντονη οσμή μούχλας.

 

 

Παρεμπόδιση Διάρρηξης του Αυτοκινήτου σας

Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετούνται οι ανεμοθραύστες στο αυτοκίνητο σας, είναι ικανός να παρεμποδίσει τους επίδοξους διαρρήκτες. Ο λόγος είναι πως πολλοί διαρρήκτες εισβάλλουν εντός των οχημάτων μέσω της διάρρηξης τους από το πάνω σημείο του παραθύρου. Εκεί μέσω αιχμηρών αντικειμένων όπως κατσαβίδια, σπρώχνουν το τζάμι του παραθύρου προς τα κάτω, και με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν την πόρτα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι ανεμοθραύστες καλύπτουν το συγκεκριμένο σημείο εγκοπής μεταξύ παραθύρου και μετάλλου του αυτοκινήτου. Έτσι οι διαρρήκτες δεν μπορούν να “σφηνώσουν” το οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο που μπορεί να τραβήξει το παράθυρο σας προς τα κάτω.

 

Ανεμοθραύστες. Τι κάνουν και Γιατί τους Χρειαζόμαστε;Κάθε μάρκα αυτοκινήτου και μοντέλο, διαθέτει τους δικούς του ανεμοθραύστες που ταιριάζουν τέλεια στο σχέδιο και την κλίση κάθε παραθύρου. Παρόλα αυτά, τα ίδια τα αυτοκίνητα από τους κατασκευαστές τους στην πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν ενσωματωμένους ανεμοθραύστες στον εξοπλισμό τους.

Στο mycar.gr αντιλαμβανόμαστε ακριβώς την ανάγκη αυτή, και προσφέρουμε τεράστια γκάμα από γνήσιους μαρκέ ανεμοθραύστες ακριβώς για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου σε όλες τις μάρκες. Βρείτε λοιπόν σε εμάς ανεμοθραύστες που συνδυάζουν ακριβή και εύκολη τοποθέτηση - προσαρμογή, υψηλή ποιότητα σε συμφέρουσα τιμή, μα πάνω απ’ όλα επιπρόσθετη προστασία και φροντίδα για εσάς και το όχημα σας.

Κουκούλες Αυτοκινήτου – Οδηγός Αγοράς

Η επιλογή της κουκούλας προστασίας του αυτοκινήτου σας, δεν είναι απλό πράγμα τελικά. Αυτός ο οδηγός αγοράς, θα σας δείξει σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν θέλετε να αγοράσετε κουκούλα για το αυτοκίνητό σας.

Ανεξάρτητα του σημείου που παρκάρετε το αυτοκίνητο σας, μια κουκούλα αυτοκινήτου, πάντοτε προστατεύει το όχημα σας από απρόσμενες εξελίξεις. Εάν παρκάρετε το όχημα σας σε γκαράζ, τότε αποτρέπει τη σκόνη, την υγρασία, καθώς και άτυχες γρατζουνιές από τρίτους. Αν το παρκάρετε έξω, τότε η κουκούλα, αποτρέπει περισσότερες δυσάρεστες καταστάσεις, όπως γρατζουνιές από διερχόμενα αυτοκίνητα, επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (χαλάζι), μουσκεμένα φύλλα δέντρων που αφήνουν σημάδια, ή το συνηθέστερο όλων, κουτσουλιές από περιστέρια και άλλα πουλιά.

Παράλληλα, δεν μπορείτε να παραλείψετε τον ήλιο και τις UV ακτίνες οι οποίες οξειδώνουν τις χημικές συνθέσεις χρωμάτων στο αυτοκίνητο σας και ως εκ τούτου το ξεθωριάζουν. Από περιβαλλοντικής άποψης, μπορεί να μην το λαμβάνουμε υπόψη μας οι περισσότεροι, αλλά μια κουκούλα αυτοκινήτου μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία του αυτοκινήτου μας, κρατώντας το εσωτερικό του σε κανονική θερμοκρασία, μειώνοντας την εκπομπή θερμότητας και ως εκ τούτου το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ας θυμηθούμε όλοι μας, την καλοκαιρινή περίοδο στη χώρα μας, όπου πρώτα ανοίγουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου, και ύστερα μπαίνουμε σε αυτό.

Κουκούλες αυτοκινήτου bogard στο mycar.grΕπιπλέον, οι κουκούλες αυτοκινήτου εμφανίζουν την ανάλογη αντικλεπτική προστασία. Πράγματι, ένας κλέφτης βάζει σε ρίσκο την προσπάθεια του όταν πρέπει να δαπανήσει χρόνο για να βγάλει την κουκούλα από ένα αυτοκίνητο. Και φυσικά επειδή το αυτοκίνητο σας καλύπτεται από την κουκούλα ως προς την μάρκα του και το μοντέλο του, ένας κλέφτης μπορεί να απογοητευθεί αρκετά αν ψάχνει κάτι συγκεκριμένο και δεν το βρει.

Σε αυτό τον οδηγό θα σας προτείνουμε βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψάχνετε για κουκούλες αυτοκινήτου.

Σημαντικότερο όλων η προστασία του αυτοκινήτου. Καθώς το χρώμα ή το κόστος μιας κουκούλας αυτοκινήτου είναι σημαντικοί παράγοντες, ο τύπος της προστασίας που θα σας παρέχει, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα στην τελική σας επιλογή. Ας δούμε λοιπόν μαζί μερικούς κινδύνους που μπορούν να εξαλειφθούν με την χρήση μια κουκούλας αυτοκινήτου.

Ήλιος | Ακτίνες UV

Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή και παρκάρετε συνεχώς το αυτοκίνητο σας στο ήλιο, τότε μια κουκούλα από αλουμινιοποιημένο ακρυλικό πολυουρεθάνιο ύφασμα παρέχει την καλύτερη δυνατή ηλιακή προστασία. Θα κρατήσει το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, σε κανονική θερμοκρασία προστατεύοντας το από τις ακτίνες UV. Για αυτούς μάλιστα που δεν θέλουν μεγάλη προστασία από γρατζουνιές, ένα λεπτότερο ύφασμα κουκούλας με τα ίδια υλικά στοιχεία θα τους έδινε την δυνατότητα να την αποθηκεύουν ευκολότερα και ταχύτερα.

Βροχή

Καιρικά φαινόμενα τα οποία διαρκούν για αρκετό διάστημα -για παράδειγμα συνεχόμενες βροχοπτώσεις για 3-4 μέρες- απαιτούν κουκούλες κατασκευασμένες από αδιάβροχες υφασμάτινες ίνες αποτρέποντας έτσι την εισχώρηση της υγρασίας. Μάλιστα τέτοιου είδους κουκούλες από αδιάβροχα υφάσματα, ενέχουν ευκολίας στο τίναγμα τους για να φύγει από πάνω τους το συσσωρευμένο νερό. Σίγουρα, η παρατεταμένη βροχόπτωση και υγρασία, κάποια στιγμή θα διαπεράσει το κάλυμμα της κουκούλας αλλά αυτό θα γίνει σε ένα μικρό βαθμό. Αντίθετα μια εκτεταμένη βροχόπτωση, χωρίς κουκούλα προστασίας θα μπορούσε να προκαλέσει δυσάρεστες εξελίξεις ακόμα και στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου σας. Συνεπώς μια αδιάβροχη κουκούλα σας αποτρέπει τουλάχιστον από πρωινά τηλέφωνα για να πείτε πως θα αργήσετε στη δουλειά σας, γιατί το αυτοκίνητο σας δεν παίρνει μπροστά.

Σκόνη και Βρωμιές

Σίγουρα είτε μένουμε στην επαρχία είτε σε αστικά κέντρα, σκόνη και βρωμιές θα υπάρχουν πάντοτε ώστε να λερώνουν το αυτοκίνητο μας. Μάλιστα το χώμα πολλές φορές σε συνδυασμό με το γεγονός πως μπορεί να μείνει αρκετό χρονικό διάστημα πάνω στο αυτοκίνητο μας, μπορεί να προκαλέσει μικρά μικρά σημάδια και γρατζουνιές. Τα πουλιά είναι άλλο ένα πρόβλημα για τους περισσότερους από εμάς που θέλουμε να προστατέψουμε το αυτοκίνητο μας. Αφενός δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε λέγοντας τους να μην πετάξουν, αφετέρου η αλήθεια είναι πως ως εκ δια μαγείας όταν έχουμε μόλις πλύνει το όχημα μας, τότε περνούν και το λερώνουν. Μάλιστα μια κουτσουλιά αν μείνει για πολύ καιρό -λόγω της οξύτητας της- διαβρώνει σημαντικά το χρώμα και τα πλαστικά του αυτοκινήτου σας, αφήνοντας σημάδια. Για κάθε είδους βρωμιά ή σκόνη στο αυτοκίνητο μας, καλό θα είναι λοιπόν να διαθέτουμε κουκούλες αυτοκινήτου που όχι μόνο μπορούν να αποτρέψουν σκόνη και βρωμιά, αλλά σίγουρα μπορούν να πλυθούν εύκολα με το νερό ενός λάστιχου βρύσης.

Γρατζουνιές και ακούσια σημάδια

Κουκούλες Αυτοκινήτου bogard από το mycar.gr

Μια κουκούλα αυτοκινήτου έως τώρα, αποτρέπει υψηλές θερμοκρασίες από τις UV ακτίνες, υψηλή υγρασία λόγω βροχής καθώς και σκόνη και βρωμιές. Επιπλέον η κάλυψη του αυτοκινήτου μας με μια κουκούλα αποτρέπει ακούσια σημάδια και γρατζουνιές που μπορούν να προκληθούν. Οι γάτες της γειτονιάς και τα νύχια τους, οι περαστικοί οδηγοί (τόσο νέοι όσο και έμπειροι) που μπορεί να ξύσουν τις γωνίες του οχήματος μας, ή ακόμα και παιδιά με μια μπάλα, αποτελούν μια μικρή ή μεγάλη απρόσμενη απειλή για την προστασία του αυτοκινήτου.

Αντί να τους ζητάμε λοιπόν τα ρέστα ή να ψάχνουμε τις γάτες για να τις διώξουμε από τη γειτονιά μας, μια κουκούλα με χοντρό ύφασμα προστασίας λειτουργεί σίγουρα ως αποτρεπτικός παράγοντας για τις τυχόν ακούσιες γρατζουνιές. Μάλιστα μπορούμε να πούμε εδώ, πως η πρόβλεψη (με το να διαθέτετε μια κουκούλα αυτοκινήτου) μπορεί να σώσει πολύ περισσότερα στην τσέπη σας, από το να τρέχετε σε φαναρτζίδικα..

 

Σε κάθε περίπτωση, μια κουκούλα αυτοκινήτου προστατεύει από τις περισσότερες απειλές που μπορεί να δεχθεί το αυτοκίνητο σας. Εσείς από την πλευρά σας, όταν είναι να αγοράσετε μια κουκούλα, πρέπει να δώσετε βάση στην προστασία που χρειάζεστε και λιγότερο στα καλαίσθητα εξωτερικά στοιχεία πχ το χρώμα της. Τέλος, αναλογιστείτε πως κάθε κουκούλα πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει από το αυτοκίνητο σας κάθε φορά που θέλετε να το μετακινήσετε ή να το παρκάρετε. Αυτό δυστυχώς είναι αναπόφευκτο για όλους. Ωστόσο πάντα να θυμόμαστε πόσα χρήματα θα μπορούσε να κοστίσει μια απρόσμενη ζημία σε αυτό, γιατί πολύ απλά δεν του δώσαμε πέντε λεπτά ώστε να το καλύψουμε.

Αλλαγή ελαστικού στο αυτοκίνητο

Πάθατε Λάστιχο?

Τι κάνουμε σε περίπτωση που σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου μας.

- Πρώτα απ' όλα αν έχουμε υψηλή ταχύτητα κρατάμε γερά το τιμόνι για να μη μας τραβήξει δεξιά η αριστερά,
σε περίπτωση που έχει σκάσει το μπροστινό λάστιχο.
- Μειώνουμε ταχύτητα και βγάζοντας φλας η αλάρμ ερχόμαστε στο δεξί ρεύμα.
- Μπαίνουμε στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης σε σημείο να μην ενοχλούμε.
- Αποφεύγουμε να είμαστε μετά από στροφή ή σε δρόμο κατηφορικής κλήσης για να μπορέσουν οι διερχόμενοι οδηγοί
να μας δούνε από μακρυά και να μη πέσουν πάνω μας.
- Άμεσα φοράμε ανακλαστικό γιλέκο και τοποθετούμε το τρίγωνο στα 20 με 70 μέτρα.

Πως αλλάζουμε μόνοι μας λάστιχο.

- Πριν σηκώσουμε το αυτοκίνητο με το γρύλο, ξελασκάρουμε τα μπουλόνια που κρατάνε τη ρόδα.
- Έπειτα τοποθετούμε το γρύλο στο ειδικό σημείο που έχει κάθε αυτοκίνητο και πιάνει στο σασί (σίδερο) του αυτοκινήτου,
ώστε να το σηκώσετε χωρίς να δημιουργήσετε πρόβλημα στο αμάξωμα.
- Αφού το σηκώσουμε, ξεβιδώνουμε εντελώς τα μπουλόνια και βγάζουμε έτσι τη ρόδα.
- Άν δε βγαίνει χτυπάμε απαλά πάνω κάτω στη ρόδα για να ξεμπλοκάρει.
- Βάζουμε το καινούριο λάστιχο-ρεζέρβα και βιδώνουμε τις βίδες (μπουλόνια) προσεκτικά μέχρι όσο μπορούμε με το χέρι.
- Προσέχοντας όμως να πηγαίνει απρόσκοπτα και χωρίς πολύ δύναμη ώστε να μη βιδωθεί στραβά.
- Αφού τις έχουμε τοποθετήσει όλες, σφίγγουμε μια μια και πάντα σταυρωτά δηλαδή σφίγγουμε πάνω - κάτω -
  δεξιά - αριστερά ώστε να σφίξουν ομοιόμορφα.
- Κατεβάζουμε το αυτοκίνητο από το γρύλο και ξανασφίγγουμε σταυρωτά.

Προσοχή η ρεζέρβα είναι για λίγα χιλιόμετρα ταχύτητας αλλά και απόστασης μέχρι να εισέλθετε στο κοντινότερο βουλκανιζατέρ.

Δείτε είδη έκτακτης ανάγκης  και εργαλεία επισκευής τροχών