Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Coronavirus

Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας Coronavirus

Συμβουλές για να διατηρείτε το αυτοκίνητό σας αξιόπιστο, διατηρώντας παράλληλα τον εαυτό σας ασφαλή.

Οι καταναλωτές έχουν πολλές ανησυχίες αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού κοροναϊού. Κάπου στη λίστα για ορισμένους είναι να διατηρήσουν και το αυτοκίνητό τους αξιόπιστο, ειδικά για όσους εργάζονται σε «βασικές» επιχειρήσεις και πρέπει να μετακινούνται.

Υπάρχουν πολλές βασικές εργασίες φροντίδας αυτοκινήτου, όπως έλεγχος υγρών και επιθεώρηση ελαστικών, που μπορούν να εκτελεστούν στο δρόμο σας. Και σε έναν ιδανικό κόσμο θα είχατε μπροστά σας όλες τις συνήθεις υπηρεσίες και επισκευές, όπως μια αλλαγή λαδιού, πριν από την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Οι άνθρωποι σε πολλά μέρη της χώρας έχουν συμβουλευτεί να μείνουν στο σπίτι και ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουν αυτές τις συμβουλές και να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κοινωνικές αποστάσεις. Αλλά αν έχετε επισκευές ή συντήρηση που δεν μπορούν να αναβληθούν, οι παρακάτω προτάσεις και συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε λειτουργία και τον εαυτό σας ασφαλή.

Αλλαγές λαδιού: Για αυτοκίνητα που χρειάζονται ελαφριά συντήρηση, ορισμένα καταστήματα γρήγορης αλλαγής λιπαντικών μπορούν να εκτελούν αλλαγές λαδιών και άλλες υπηρεσίες σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως π.χ ένα συνεργείο της γειτονιάς σας.

Ελαστικά: Τα καταστήματα ελαστικών και οι αντιπροσωπείες είναι ανοιχτές στις περισσότερες περιοχές και μπορούν να παρέχουν ελαστικά αντικατάστασης ή μια πιο σημαντική επισκευή. Δείτε τον οδηγό αξιολόγησης και αγορών ελαστικών.

Παρακάτω, προσφέρουμε περισσότερες συμβουλές φροντίδας αυτοκινήτου για να σας βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τα αυτοκίνητα δεν θέλουν να καθίσουν σε αδράνεια ( όπως λένε “ότι δεν κινείται πεθαίνει” )

Τα αυτοκίνητα προορίζονται να οδηγηθούν. Ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο για μεγάλα χρονικά διαστήματα κινδυνεύει να χάσει τη μπαταρία, τα ελαστικά να αποκτήσουν επίπεδες κηλίδες, τα ελαστικά εξαρτήματα όπως οι ζώνες και οι υαλοκαθαριστήρες να στεγνώσουν και τρωκτικά να εγκατασταθούν και να παραμείνουν στο χώρο του κινητήρα σας.

Οδηγήστε το αυτοκίνητο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για 15 λεπτά ή περισσότερο για να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι φορτισμένη. Εάν παρκάρετε έξω, αυτό θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να αφαιρέσετε τη σκουριά από τους δίσκους φρένων και να αποφύγετε τη σκληρότητα των δαγκανώνν χρησιμοποιώντας τους. Η οδήγηση είναι μια καλή σόλο δραστηριότητα.

Ενώ βρίσκεστε στο αυτοκίνητο, ελέγξτε για τυχόν τρόφιμα, σνακ, ποτά ή απολυμαντικά μαντηλάκια που έμειναν πίσω. Ακόμα καλύτερα: Επίσης, αδειάστε τα σταχτοδοχεία και σκουπίστε τα πατάκια . Αυτά τα βήματα μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους που προαναφέραμε αλλα και τις δυσάρεστες οσμές από την ανάπτυξη βακτηριδίων και μυκήτων.

Τα διαστήματα σέρβις μπορούν να επιμηκυνθούν.

Για άτομα που θα έχουν περιορισμένη ανάγκη οδήγησης, η επέκταση των διαστημάτων εξυπηρέτησης έχει νόημα. Μερικές εκατοντάδες επιπλέον χιλιόμετρα μεταξύ επισκέψεων σέρβις δεν θα θέσουν σε κίνδυνο ένα ούτως η άλλως καλά συντηρημένο αυτοκίνητο. Σαφώς, εάν έχετε ένα πραγματικό μηχανικό πρόβλημα ή και το φωτάκι του κινητήρα ελέγχου είναι αναμμένο, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με ένα τοπικό κατάστημα.

Σε αυτήν την ασυνήθιστη ώρα, μπορεί να έχετε ένα δεύτερο όχημα στο σπίτι για χρήση, ενώ το κύριο αυτοκίνητό σας μπαίνει για επισκευές. Εάν είναι δυνατόν, κανονίστε να αφήσετε το αυτοκίνητο στο οποίο πρέπει να εργαστείτε, χωρίς να μπείτε στην εγκατάσταση και να το παραλάβετε τρεις ή περισσότερες ημέρες αργότερα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι ο ιός «μπορεί να παραμείνει σε επιφάνειες για μερικές ώρες ή έως και αρκετές ημέρες», ανάλογα με την επιφάνεια και τις συνθήκες.

Όταν το παραλαμβάνετε, σκουπίστε όλες τις βασικές περιοχές (συμπεριλαμβανομένης της λαβής της εξωτερικής πόρτας), θυμηθείτε ότι κάποιος οδήγησε το αυτοκίνητο και ίσως χρειαστεί να κάνει προσαρμογές, όπως στο κάθισμα ή στο τιμόνι, που δεν θα αγγίζατε κανονικά. (Μάθετε πώς να σκοτώνετε τον κοραναϊό στο αυτοκίνητό σας χωρίς να καταστρέφετε τις εσωτερικές επιφάνειες.)

Υπάρχουν μερικές βασικές επιθεωρήσεις και φροντίδα αυτοκινήτων που μπορούν να γίνουν στο σπίτι.

Ελέγξτε και αλλάξτε το λάδι.

Ελέγξτε τη στάθμη λαδιού σύμφωνα με τις οδηγίες στο εγχειρίδιο του κατόχου σας. Συνήθως αυτό σημαίνει όταν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο σε επίπεδο έδαφος και ο κινητήρας είναι κρύος. Εάν το λάδι είναι χαμηλό, μπορείτε να το γεμίσετε μόνοι σας. Λάδια αυτοκινήτου μπορούν να βρεθούν σε πολλά καταστήματα και κέντρα εξυπηρέτησης, τα οποία είναι πιθανό να λειτουργούν, ακόμη και σε πολιτείες όπου είναι ανοιχτές μόνο βασικές επιχειρήσεις. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες της αυτοκινητοβιομηχανίας για την επιλογή του λαδιού και προσέξτε να μην το συμπληρώσετε πλήρως. Καλύτερα να το βάλετε και να το ελέγξετε ξανά άλλη μέρα από το να βάλετε πάρα πολύ.

Η αλλαγή του λαδιού είναι εύκολη αν έχετε την εμπειρία, τα εργαλεία και τον εξοπλισμό. Σύντομα, σας συνιστούμε να αντισταθείτε στον πειρασμό, επειδή μπορεί να υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια και το λάδι πρέπει να ανακυκλωθεί σωστά. Το καλύτερο στοίχημά σας εάν πρέπει να αλλάξετε το λάδι είναι να βρείτε ένα τοπικό κατάστημα.

Όπου κι αν επιλέξετε να πάτε, καλέστε πρώτα για να βεβαιωθείτε ότι η επιχείρηση είναι ανοιχτή και ανταποκρίνεται στις οδηγίες κοινωνικής απόστασης.

Ελέγξτε τα ελαστικά.

Μια βασική επιθεώρηση ελαστικών είναι εύκολο να γίνει και σας συνιστούμε να το κάνετε ως μέρος του μηνιαίου προγράμματος φροντίδας αυτοκινήτου σας.

Κοιτάξτε από πάνω από τα ελαστικά για άνιση φθορά και ζημιά που θα μπορούσαν να εγγυηθούν την αντικατάστασή τους.

Ελέγξτε τη διόγκωση όταν τα ελαστικά είναι κρύα (πριν οδηγήσετε), αναφέροντας το αυτοκόλλητο στην πόρτα του οδηγού για τη συνιστώμενη πίεση αέρα. Ελέγξτε το εφεδρικό ελαστικό ενώ το χρησιμοποιείτε. (Μάθετε για τα κομπρεσέρ ελαστικών που διευκολύνουν την πλήρωση των ελαστικών στο σπίτι.)

Εάν το πέλμα σας είναι χαμηλό, αποφύγετε την οδήγηση σε έντονη βροχή και προσέξτε ιδιαίτερα τις αποστάσεις φρεναρίσματος. Το φρενάρισμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ταχύτητα, οπότε επιβραδύνετε στη βροχή με φθαρμένα ελαστικά. Απλός κανόνας: Τηρείτε το όριο ταχύτητας.

Ελέγξτε και αντικαταστήστε τα φίλτρα αέρα.

Τα φίλτρα αέρα είναι εύκολο να ελεγχθούν και να αντικατασταθούν. Κοιτάξτε τόσο το φίλτρο αέρα εισαγωγής κάτω όσο και το φίλτρο αέρα καμπίνας, το οποίο τείνει να έχει μεγάλα διαστήματα σέρβις, όπως υποδεικνύεται στο εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη. Εάν είναι βρώμικα και πρέπει να αντικατασταθούν, παραγγείλετε νέα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ανταλλακτικών.

Η αλλαγή τους εάν το κάνετε μόνος σας, ειδικά το φίλτρο αέρα καμπίνας, μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων γενικά. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του κατόχου σας για οδηγίες. Ορισμένα φίλτρα αέρα καμπίνας είναι πιο δύσκολα από άλλα για πρόσβαση. Εάν δεν είναι προφανές πώς να αφαιρέσετε το φίλτρο καμπίνας, αναζητήστε βίντεο DIY στο YouTube για να βεβαιωθείτε ότι είναι δουλειά που μπορείτε να αντιμετωπίσετε πριν παραγγείλετε.

Αξιολογήστε τους υαλοκαθαριστήρες και αλλάξτε τους εάν χρειαστεί διότι είναι απαραίτητοι.

Οι υαλοκαθαριστήρες τείνουν να διαρκούν περίπου έξι μήνες προτού πρέπει να αντικατασταθούν, με σκληρές χειμερινές συνθήκες να είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Εάν είναι κάτω των 6 μηνών, μπορείτε να λάβετε περισσότερη εξυπηρέτηση απλώς σκουπίζοντάς τα με χάρτινη πετσέτα που έχει ποτιστεί με καθαριστικό γυαλιού. Στις προηγούμενες δοκιμές μας, βρήκαμε ότι αυτό το τέχνασμα ήταν αρκετά αποτελεσματικό.

Αυτά είναι συνήθως εύκολο να αντικατασταθούν και μπορείτε να παραγγείλετε νέες λεπίδες από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ανταλλακτικών. Εάν αγοράσετε τοπικά από ένα κατάστημα ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτοκινήτων, πολλοί θα τα εγκαταστήσουν δωρεάν.

Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, ελέγξτε τη στάθμη του υγρού παρμπρίζ στο δοχείο κάτω από το νερό, τα αξεσουάρ αυτοκινήτων και τα συνεργεία ανταλακτικών έχουν υγρά παρπρίζ για να συμπληρώσετε.

Πλύνετε το αυτοκίνητό σας.

Η διατήρηση ενός καθαρού εξωτερικού είναι ένας καλός τρόπος για την προστασία του χρώματος. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα σε πλυντήριο αυτοκινήτων.

Εάν δεν έχετε πλύνει το αυτοκίνητο από το χειμώνα, αγοράστε ένα έξτρα σπρέι για την απομάκρυνση του αλατιού της βρωμιάς δρόμου και των λιπών. Σας συνιστούμε να το κάνετε αυτό μία φορά τη σεζόν.

Τα πλυντήρια αυτοκινήτων χωρίς αφή είναι ασφαλέστερα στο φινίρισμα, αλλά συχνά δεν καθαρίζουν καλά εάν το αυτοκίνητο έχει καιρό να πλυθεί και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν δυνατά χημικά για να καθαριστεί σωστά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι το μοντέρνο χρώμα μπορεί να αντέξει στις βούρτσες, αλλά αρκεί να προσέχει τις βούρτσες. Ο καλύτερος τρόπος πλυσίματος σύμφωνα με έρευνα της mercedes benz είναι τα μαλακά υφάσματα που χρησιμοποιεί και ο mrwash στην Γερμανία διότι χρησιμοποιεί απαλό άγγιγμα και απαλά σαπούνια με ph στο αυτοκίνητο που με άλλον τρόπο αυτο δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Το πλύσιμο στο χέρι του αυτοκινήτου είναι μια ασφαλής επιλογή, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σαπούνι πλυσίματος αυτοκινήτων και σφουγγάρι ή ακόμα καλύτερα ειδικό γάντι. Πλύνετε το αυτοκίνητο στη σκιά, ένα τμήμα κάθε φορά, ξεκινώντας από τις κορυφαίες επιφάνειες και κατεβάζοντας προς τα κάτω. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό σφουγγάρι για τους τροχούς και τα ελαστικά για να αποφύγετε τη μεταφορά άμμου, σκόνης φρένων και άλλων συντριμμιών που μπορούν να καταστρέψουν το φινίρισμα του αυτοκινήτου. (Μάθετε περισσότερα για το πώς να πλένετε το αυτοκίνητό σας σε ε΄πομενο άρθρο)

Αγοράστε σαμπουάν πλυσίματος αυτοκινήτων

Θα πρέπει να σκεφτείτε τον καθαρισμό και την απολύμανση του εσωτερικού. Γενικά, συνιστώνται καθαριστικά για αυτοκίνητα. Η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να σκοτωθεί ο ιός. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό ή υπεροξείδιο του υδρογόνου, επειδή αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν το εσωτερικό. Και μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά με βάση την αμμωνία στις οθόνες αφής του αυτοκινήτου, επειδή μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα αντιθαμβωτικά και τις αντι-δακτυλικές επιφάνειές τους. Θυμηθείτε: Το έντονο πλύσιμο με σαπούνι και νερό μπορεί να καταστρέψει τον κοροναϊό. (Μάθετε πώς μπορείτε να σκοτώσετε τον κοραναϊό στο αυτοκίνητό σας χωρίς να καταστρέψετε τις εσωτερικές επιφάνειες.)

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


  • Θα κάνεις τις αγορές σου με ένα κλικ!
  • Θα έχεις τη λίστα επιθυμιών σου!
  • Προσφορές ΜΟΝΟ για σένα!
  • Μαζεύεις εκπτωτικούς πόντους

Είσοδος μελών